Miljoenen eis om vrouwenbots

Een Amerikaanse man die op vreemdgaanderssite Ashley Madison een account onderhield, heeft de datingsite aangeklaagd omdat bleek dat een groot deel van de vrouwen in feite een bot was.

David Poyet eist daarom 5 miljoen dollar van Avid Life, het moederbedrijf van Ashley Madison. Hij claimt dat de site haar gebruikers misleidde en een "leger aan vrouwenbots" in dienst had, schrijft Courthouse News uit Los Angeles.

"Ashley Madison ging tot het uiterste om op slinkse wijze klanten te lokken en geld aan hen te verdienen", zo valt te lezen in de klacht die Poyet indiende.

"De site lokte mensen met het feit dat er 5,5 miljoen vrouwen met een account waren, maar nam ondertussen mensen in dienst wier enige taak het was om nepprofielen te maken", gaat de klacht verder. "Ook ontwikkelde de site 70.000 vrouwelijke bots om de mannelijke gebruikers miljoenen berichten te sturen."

Op Ashley Madison kunnen alleen vrouwen gratis berichten versturen. Mannen moeten krediet kopen om te kunnen reageren. 

Nepvrouwen

Uit onderzoek van Gizmodo bleek eerder dit jaar dat een groot deel van de vrouwelijke profielen op Ashley Madison in feite nep was. De bots stuurden flirterige berichten aan mannen en verleidden hen zo om meer geld uit te geven om te kunnen reageren.

Avid Life ontkent de aantijgingen. Het bedrijf claimt dat een "crimineel element" de nepprofielen maakte en zegt gedupeerde gebruikers hun geld terug te geven.

Het is moeilijk voor te stellen dat Poyet zijn zaak gaat winnen: in de gebruikersvoorwaarden van Ashley Madison staat dat gebruikers nepprofielen tegen zouden kunnen komen. Daarmee lijkt de site zich voldoende ingedekt te hebben.

Hack

Ashley Madison kwam dit jaar verder in het nieuws nadat vele miljoenen gebruikersaccounts op straat kwamen te liggen na een omvangrijke hack. Dat was een gevoelige zaak, omdat Ashley Madison een datingssite is die zich richt op mensen die vreemd willen gaan. 

Ook de gegevens van bijna zeshonderd Nederlanders kwamen op straat te liggen.


Terug naar het overzicht


Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie of deze melding verbergen?