Celstraf voor datingsite Tinder-afpersers

Twee 'Tinder-afpersers' uit Leidschendam hebben celstraffen gekregen voor hun praktijken. De twee mannen van 26 en 31 persten jonge vrouwen af, die ze via datingsites en de dating-app Tinder hadden leren kennen.

De jongste van de twee, Dennis M., moet drie jaar de cel in van de Haagse rechtbank. De 31-jarige Yassin El A. heeft 26 maanden cel gekregen, waarvan 8 voorwaardelijk.

De zaak kwam aan het rollen nadat een 23-jarige vrouw vorig jaar de politie had ingeschakeld. Ze was met de 26-jarige man in contact gekomen en was in Scheveningen gedwongen een groot geldbedrag op te nemen.

Volgens de aanklager maakten de mannen gebruik van het vertrouwen en de beginnende verliefdheid van de vrouwen. Uiteindelijk werden ze afgeperst, bedreigd, gechanteerd en opgelicht. Daar waren bedragen mee gemoeid van enkele honderden tot duizenden euro's.

Een van de methoden die werd gehanteerd was dreigen een filmpje van een vrijpartij tussen Dennis M. en een van de slachtoffers te publiceren. Ook werden auto's verduisterd die op naam van de vrouwen waren gehuurd.

Bron: ANP


Terug naar het overzicht


Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie of deze melding verbergen?